- Utolsó darab -50%-os áron
- AKCIÓS termékek
- Hitelesített ALOE VERA termékek
- +1 AJÁNDÉK választása
- TOP 10 Aloe Vera termék
- Natúr Aloe Vera GÉL-ek
- Ízesített Aloe Vera JUICE-ok
- Aloe Vera GELLY (külsőleg)
- Aloe Vera SPECIÁLIS formulák
- ALOE VERÁS KOZMETIKUMOK
- TOVÁBBI KOZMETIKUMOK
- Aloe Verás NAPOZÓ termékek
- Nőknek vitaminok és táplálékkiegészitők
- Női szépségápolás és higiénia
- Férfiaknak vitaminok és kozmetikumok
- Immunrendszer és szezonális problémákra
- Csontok, izmok, ízületekre.
- Szív, vérkeringés, idegrendszerre
- CBD OLAJOK
- Emésztésre, gyomorra
- Agy, memória, szellemi és fizikai frissességre.
- Sportoláshoz vitaminok, táplálékkiegészitők
- 50 év feletti speciális vitaminok és táplálékkiegészitők.
- Gyerekeknek vitaminok.
- Gyógynövény TEÁK
- Termékminták
I. osztályú
ALOE VERA
TERMÉKEK
Lily of the desert
Aloe Vera gel products
Nemzetközi
Aloe Tudományos Tanács ajánlásával
3 doboz (180db) Vegán Standardizált Articsóka kivonat. Egészséges májműködés, emésztés és bélkomfort
A májban nincsenek idegek, ezért nem tud fájdalommal jelezni, ha baj van.
Intő jel azonban, ha puffadás, hasi-és gyomortájéki felfúvódás jeleit észleled, vagy éppen sehogyan sem tudsz lefogyni.
A gyenge májfunkció nem csak az emésztést lehetetleníti el, hanem szív –és vesepanaszokat is okoz. Nem fáj, nem beszélünk róla, a tüneteknél pedig nem jut eszünkbe a máj tehermentesítése. Pedig a máj gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna.
További információk a termékről:
VEGÁN ARTICSÓKA – Standardizált kivonat
A cinarin az articsóka egyik fő biológiailag aktív vegyülete. Termékünkben, az articsóka 5%-os cinarin tartalomra standardizált kivonatát találjuk (ez 2 kapszulában 40 mg cinarin tartalmat jelent!). A kivonat L-ornitin aminosavval is dúsított és tartalmaz még B-vitamin komplexet [B1-vitamint (tiamint), B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B5-vitamint (pantoténsavat) és B6-vitamint (piridoxin)is], melyek hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz.
800 MG ARTICSÓKA KIVONAT*
STANDARDIZÁLT 5% CINARIN TARTLOMMAL
TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉST ÉS AZ EMÉSZTŐNEDV TERMELŐDÉSÉT 1
HOZZÁJÁRUL A BÉLKOMFORTHOZ ÉS A BÉLRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ 2
TÁMOGATJA A SZERVEZET MÉREGTELENÍTÉSÉT
FENNTARTJA AZ EGÉSZSÉGES MÁJMŰKÖDÉST3
HOZZÁJÁRUL A NORMÁL KOLESZTERIN ÉS VÉRZSÍR SZINTHEZ
VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULATOKBAN
ORNITIN AMINOSAVVAL ÉS B-KOMPLEX-SZEL
GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES
Articsóka és bioaktív összetevője a cinarin
A cinarin az articsóka levelében igen nagy mennyiségben megtalálható bioaktív összetevő, amelynek zöme csak a drog feldolgozása során keletkezik (ez arra minta, hogy a különböző vegyületek bomlása, átalakulása mennyire előnyös is lehet élettanilag).
A felhasznált növényi levél rész jelentősége abban is áll, hogy kémiailag sokkal alaposabban vizsgált, mint a virágzat. Míg a levél összetevőiről folyamatosan jelennek meg a tudományos publikációk, a virágzat összetételéről sajnos kevesebbet tudunk. Ez alól kivételt képeznek az articsóka legjellegzetesebb vegyületei, a kávésav-származékok, amelyekkel kapcsolatban ismert, hogy a növény teljes föld feletti részében megtalálhatók. Közéjük tartozik például a cinarin is.
Tudta, hogy az idegrendszer és az emésztés…?
A kiegyensúlyozott, jó közérzet és az idegrendszer megfelelő, zavartalan működése pozitív hatással van akaratunktól független élettani funkciókra is, így például az emésztési folyamatokra vagy a bélműködésre.
A fenti okokból kifolyólag a termékünket olyan B-vitaminokkal dúsítottuk, amelyek segítenek az idegrendszer egészségének fenntartásában. A B-vitamin komplex összetevői; B1-vitamin (tiamin), a B2-vitamin (riboflavin), B3-vitamin (niacin), a B5-vitamin (pantoténsav), és a B6-vitamin hozzájárulnak az idegrendszer egészséges működéséhez részt vesznek a normál energiatermelő anyagcserefolyamatokban. A B6-vitamin hozzájárul a hormonális aktivitás szabályozásához.
Mikor és kinek ajánljuk a vegán articsókát?
azoknak, akik támogatni szeretnék májuk és emésztésük egészségét
12 éves kortól; nemtől függetlenül
rendszeres alkoholfogyasztás esetében
férfiaknak és nőknek egyaránt
mindennapi használatra
kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend esetén
stresszes, rohanó életvitel esetén, amely rendszerint gyomorpanaszokkal jár együtt
zsíros, nehéz ételek túlzott fogyasztása esetén
Emésztés és méregtelenítés a mediterrán gyógynövény erejével
Az articsóka (Cynara scolymus L.) egy évelő bogáncs, mely a dél-európai területekről, a földközi-tengeri medencéből származik (Észak-Afrika és a Kanári-szigetek). 1.5-2 m magasra nő, íves, mélyen karélyos, ezüstös, opálos zöld levelekkel, melyek 50-80 cm hosszúak. A virágok egy nagy fejen, ehető bimbóból fejlődnek ki 8-15 cm átmérőjűre, melyeknek számos háromszög alakú pikkelye van; a különálló virágok lila színűek. A bimbók ehető része elsősorban a galléros fellevelek húsos alsó része és az alap, amelyet „szívként” ismerünk; a fejletlen virágok fogyasztásra alkalmatlan részei a bimbók belsejében lévő „szelep”. Termesztése Európában egészen az ókori görögökre és rómaiakra vezethető vissza. Észak-Afrikában és egyéb szubtrópusi éghajlatú területeken is termesztik. A kereskedelmi forgalomba kerülő termék egész vagy darabolt, száraz levelek, melyet főleg Dél-Európában vagy Észak-Afrikában termesztettek.
Articsóka történelem
Az articsókát ételként és gyógyszerként használták az ősi egyiptomiak, görögök, és rómaiak. Az articsóka levelét epe- és vizelethajtóként használták a hagyományos európai gyógyászatban egészen a római időktől kezdve. Érdekesség, hogy a zsenge levelek kevéssé, az idősebb levelek azonban erősen keserűek. A levéldrog keserű ízéért az úgynevezett szekviterpén-laktonok a felelősek (cinaropikrin).
Az articsóka (Cynara scolymus L., (Asteraceae) széles körben termesztett növény a mediterrán országokban, főleg Olaszországban, és a bimbót zöldségként fogyasztják. Az articsókát először Nápolyban, a 15. század közepe körül kezdték el termeszteni, Franciaországban pedig Medici Katalin terjesztette el. A hollandok vitték be Angliába a növényt, ahol VIII. Henrik newhalli kertjében termesztették 1530-ban. Az USA-ba a francia bevándorlók vitték át Louisiánába a 19. században, illetve a spanyol bevándorlók Kaliforniába.
Nettó tömeg: 3 x 38,4 g (3 x 60 db)
Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), L-ornitin HCl, nikotinamid, csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin. *2 növényi kapszulára vonatkoztatva
Adagolási javaslat: Napi 1-2 kapszula, lehetőleg étkezés előtt kb. fél órával, bő folyadékkal lenyelve. (így biztosítható megfelelő időben a megfelelő mennyiségű epeelválasztá.)
Adagolási időtartam: Minimum 90 nap, maximum 180 nap. A termék hosszú távú (krónikus) használata javasolt.
Hatóanyagok a napi adagban | 1 kapszulában | 2 kapszulában |
Articsóka (Cynara scolimus L.) levél kivonat amelyből standardizált cinarin | 400 mg
20 mg | 800 mg
40 mg |
L-ornitin HCl | 100 mg | 200 mg |
B1-vitamin (tiamin) | 0,55 mg (50%*) | 1,1 mg (100%*) |
B2-vitamin (riboflavin) | 0,7 mg (50%*) | 1,4 mg (100%*) |
B3-vitamin (niacin) | 8 mg (50%*) | 16 mg (100%*) |
B5-vitamin (pantoténsav) | 3 mg (50%*) | 6 mg (100%*) |
B6-vitamin (piridoxin) | 0,7 mg (50%*) | 1,4 mg (100%*) |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
A termék 12 éves kortól alkalmazható.
A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén.
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.
A termék nem alkalmazható, amennyiben allergiás bizonyos fészekvirágzatú növényekre (pl.: körömvirág, árnika, kamilla).
Epeköves és epekőképződésre hajlamos egyéneknek a termék alkalmazása nem ajánlott.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
OGYÉI ny.sz: 25616/2021