Ez az oldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ »Rendben
Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Tanúsítványok:

I. osztályú

ALOE VERA

TERMÉKEK

Lily of the desert

Aloe Vera gel products

Nemzetközi

Aloe Tudományos Tanács ajánlásával


Szállító partnerünk:
Szavazás
Milyennek találja webáruházunk akciós ajánlatait?
Nagyon jók, vásárolni is fogok Önöknél.
Kedvezőek, később visszatérek.
Szokásos árak, meggondolom a vásárlást.
Nem nyertek meg az árak, nem is Önöknél vásárolok.
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Bankkártyás fizetés

Az omega-3 zsírsavak története és biológiai jelentőségük

Dr Chen BLOGJA, 2013. 11. 20.

Bár az omega-3 zsírsavak már 1930 óta úg ismertek mint nélkülözhetetlen anyagok a normális fejlődéshez és az egészség megőrzéséhez, mégis 1990 óta egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen ekkoriban bizonyították számos egészségre gyakorolt jótékony hatását. 

Leginkább a hosszú láncú EPA és DHA omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyeit ismerjük. Ezeket az előnyöket a tudósok akkor fedezték fel, mikor vizsgálatokat végeztek az 1970-es években a grönlandi inuit törzs lakói között. Ez a népcsoport nagy mennyiségű tengeri halat fogyaszt és gyakorlatilag nem ismerik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A tudósok arra jutottak, hogy a  nagmértékű omega-3 zsírsav fogyasztása csökkenti az trigliceridek számát, a szívritmust és a vérnyomást normalizálja és csökkenti az érelmeszesedés kockázatát is.

Az omega-3 zsírsavak története és biológiai jelentőségük

omega3

2004. szeptember 8-án az US Food and Drug Administration szervezete az EPA és a DHA zsírsavaknak “minősített egészséges termék” jelzést adta, amely kimondja, hogy a kutatások kimutatják, hogy az EPA és a DHA omega-3 zsírsavak csökkentik a koszorúér betegségek kockázatát. 

A kanadai kormány is felismerte az omega-3 zsírsavak fontosságát: azt állították, hogy ezek a zsírsavak az agy, a szem és az idegek normális fejlődését biztosítja.

Az esszenciális zsírsavak akkor kapták meg nevüket, mikor a kutatók megállapították, hogy ezek a zsírsavak létfontosságúak a normális növekedéshez a fiatal gyermekek és állatok esetében. Az omega-3 zsírsavakaban gazdag étel hozzájárul a normális növekedéshez és a későbbiekben az egészséges élethez. 

A kutatók azt is megállapították, hogy az omega-6 zsírsavaknak is nagy szerepe van a növekedésben. Azonban ezek a zsírok inkább a bőr épségét, a jobb vesefunkciókat és a biztonságos szülést biztosítják. ezért a kutatók figyelmüket az omega-6 zsírsavakra fordították és csak az utóbbi évtizedben került újra az omega-3 zsírsav is a figyelem középpontjába.

1964-ben kiderült, hogy a juh szöveteiben olyan enzimek találhatóak, melyek omega-6 zsírsavakat állítanak elő, hogy felgyorsítják az egyes gyógyulási folyamatokat a traumatizált és fertőzött szövetekben. 1979-ben felfedezték az eikozaidokat: ezek az anyagok fontos biológiai funkciót látnak el - például részt vesznek az anyagcserében. Viszont ha túlszaporodnak a szervezetben, akkor káros hatással is lehetnek testünkre. Azonban az omega-3 zsírsavak képesek visszaszorítani az eikozaidokat a normális tartományba.

Tehát: az omega-6 zsírsavak is fontosak a szervezet számára, de arra figyelnünk kell, hogy több omega-3 zsírsavat fogyasszunk

AJÁNLOTT TERMÉK: http://aloeverawebaruhaz.hu/termek/omega_3-6-9__ajandek_omega_3.html

forrás: omega3.info.hu

Hozzászólás

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.