- Utolsó darab -50%-os áron
- AKCIÓS termékek
- Hitelesített ALOE VERA termékek
- +1 AJÁNDÉK választása
- TOP 10 Aloe Vera termék
- Natúr Aloe Vera GÉL-ek
- Ízesített Aloe Vera JUICE-ok
- Aloe Vera GELLY (külsőleg)
- Aloe Vera SPECIÁLIS formulák
- ALOE VERÁS KOZMETIKUMOK
- TOVÁBBI KOZMETIKUMOK
- Aloe Verás NAPOZÓ termékek
- Nőknek vitaminok és táplálékkiegészitők
- Női szépségápolás és higiénia
- Férfiaknak vitaminok és kozmetikumok
- Immunrendszer és szezonális problémákra
- Csontok, izmok, ízületekre.
- Szív, vérkeringés, idegrendszerre
- CBD OLAJOK
- Emésztésre, gyomorra
- Agy, memória, szellemi és fizikai frissességre.
- Sportoláshoz vitaminok, táplálékkiegészitők
- 50 év feletti speciális vitaminok és táplálékkiegészitők.
- Gyerekeknek vitaminok.
- Gyógynövény TEÁK
- Termékminták
I. osztályú
ALOE VERA
TERMÉKEK
Lily of the desert
Aloe Vera gel products
Nemzetközi
Aloe Tudományos Tanács ajánlásával
Az omega-3 zsírsavak története és biológiai jelentőségük
Bár az omega-3 zsírsavak már 1930 óta úg ismertek mint nélkülözhetetlen anyagok a normális fejlődéshez és az egészség megőrzéséhez, mégis 1990 óta egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen ekkoriban bizonyították számos egészségre gyakorolt jótékony hatását.
Leginkább a hosszú láncú EPA és DHA omega-3 zsírsavak egészségügyi előnyeit ismerjük. Ezeket az előnyöket a tudósok akkor fedezték fel, mikor vizsgálatokat végeztek az 1970-es években a grönlandi inuit törzs lakói között. Ez a népcsoport nagy mennyiségű tengeri halat fogyaszt és gyakorlatilag nem ismerik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket. A tudósok arra jutottak, hogy a nagmértékű omega-3 zsírsav fogyasztása csökkenti az trigliceridek számát, a szívritmust és a vérnyomást normalizálja és csökkenti az érelmeszesedés kockázatát is.
Az omega-3 zsírsavak története és biológiai jelentőségük
2004. szeptember 8-án az US Food and Drug Administration szervezete az EPA és a DHA zsírsavaknak “minősített egészséges termék” jelzést adta, amely kimondja, hogy a kutatások kimutatják, hogy az EPA és a DHA omega-3 zsírsavak csökkentik a koszorúér betegségek kockázatát.
A kanadai kormány is felismerte az omega-3 zsírsavak fontosságát: azt állították, hogy ezek a zsírsavak az agy, a szem és az idegek normális fejlődését biztosítja.
Az esszenciális zsírsavak akkor kapták meg nevüket, mikor a kutatók megállapították, hogy ezek a zsírsavak létfontosságúak a normális növekedéshez a fiatal gyermekek és állatok esetében. Az omega-3 zsírsavakaban gazdag étel hozzájárul a normális növekedéshez és a későbbiekben az egészséges élethez.
A kutatók azt is megállapították, hogy az omega-6 zsírsavaknak is nagy szerepe van a növekedésben. Azonban ezek a zsírok inkább a bőr épségét, a jobb vesefunkciókat és a biztonságos szülést biztosítják. ezért a kutatók figyelmüket az omega-6 zsírsavakra fordították és csak az utóbbi évtizedben került újra az omega-3 zsírsav is a figyelem középpontjába.
1964-ben kiderült, hogy a juh szöveteiben olyan enzimek találhatóak, melyek omega-6 zsírsavakat állítanak elő, hogy felgyorsítják az egyes gyógyulási folyamatokat a traumatizált és fertőzött szövetekben. 1979-ben felfedezték az eikozaidokat: ezek az anyagok fontos biológiai funkciót látnak el - például részt vesznek az anyagcserében. Viszont ha túlszaporodnak a szervezetben, akkor káros hatással is lehetnek testünkre. Azonban az omega-3 zsírsavak képesek visszaszorítani az eikozaidokat a normális tartományba.
Tehát: az omega-6 zsírsavak is fontosak a szervezet számára, de arra figyelnünk kell, hogy több omega-3 zsírsavat fogyasszunk
AJÁNLOTT TERMÉK: http://aloeverawebaruhaz.hu/termek/omega_3-6-9__ajandek_omega_3.html
forrás: omega3.info.hu