Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Tanúsítványok:

I. osztályú

ALOE VERA

TERMÉKEK

Lily of the desert

Aloe Vera gel products

Nemzetközi

Aloe Tudományos Tanács ajánlásával


Szállító partnerünk:
Szavazás
Milyennek találja webáruházunk akciós ajánlatait?
Nagyon jók, vásárolni is fogok Önöknél.
Kedvezőek, később visszatérek.
Szokásos árak, meggondolom a vásárlást.
Nem nyertek meg az árak, nem is Önöknél vásárolok.
Bankkártyás fizetés

Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában

Liposzómás C-vitamin + cink folyékony formában

A szerves liposzómás C-vitamin hatásai igen sokfélék: 

  • hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez

  • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához

  • hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

  • antioxidáns hatása révén, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez

  • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a porcok, a fogak, fogíny, a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához, valamint az egészséges csontozat fenntartásához

  • fokozza a vas felszívódását

  • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz

  • hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához

8 977 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Logisztikai leállás miatt a megrendeléseket várhatóan 4 hétig nem tudjuk teljesíteni. Amennyiben rendelést adna le, az várólistára fog kerülni csúsztatott teljesitéssel. Kérem ezt vegye figyelembe mielőtt rendelést adna le. Megértésüket ezúton is köszönjük!

További információk a termékről:

Natur Tanya® Liposzómás C-vitamin + Cink

Tudtad? Liposzómák a természetben főleg az anyatejben fordulnak elő, ezek a gömböcskék teszik lehetővé, hogy a csecsemő szervezete a lehető leghatékonyabban tudja hasznosítani az anyatejben lévő tápanyagokat. 

  • FOLYÉKONY C-VITAMIN

  • 40 NAPI ADAG

  • MAGAS BIOHASZNOSULÁS

  • GYOMORKÍMÉLŐ

  • 5 ML-BEN 1000 MG HATÓANYAG

  • NARANCS ÍZESÍTÉS

  • TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZERREL, STEVIÁVAL

Mik is azok a liposzómák?

A liposzómák felfedezése Alec D. Bangham (1921-2010) brit hematológus nevéhez fűződik. A gyógyszeripar előszeretettel használja őket, egyes bioaktív anyagok hordozóiként, lehetővé téve ezáltal a hatóanyagok célszervhez való eljuttatását, csökkentve a különböző mellékhatásokat. A belsejében található üregnek köszönhetően lehetőség adódik arra, hogy a gyógyszerhatóanyagokat a szervezeten belül különböző helyekre szállítsák, célba juttassák. A liposzómák különböző kémiai és makromolekulákat képesek szállítani, ígéretesnek mutatkoztak a biológiailag aktív vegyületek potenciális szállítóeszközeként kozmetikumokban és gyógyszerekben.

A liposzómák, olyan zárt rendszerek, amelyek gömb alakúak, kettős foszfolipid réteggel rendelkeznek, ugyanúgy, mint ahogyan az emberi sejtmembránoknál is ez jellemző, kémiai összetételük az élő sejtfalhoz hasonló. Átmérőjük néhány nm-től egészen néhány száz nm-ig terjedhet.

A felfedezésüktől kezdve alaposan tanulmányozták őket az összetételüket, az előállításukat és a felhasználásukat illetően, mely számos alkalmazás előtt nyitotta meg az utat az alapkutatásban és az alkalmazott tudományokban.

Liposzómák előállítása

A liposzómák olyan amfifil (hidrofil-vízkedvelő, és hidrofób-víztaszító részt is tartalmaz) karakterű lipidek hidratálásakor keletkeznek, amelyek vizes közegben nem micellákba, hanem szabályos kettősrétegbe rendeződnek, majd önbezáródással sajátos, szférikus szerkezetet képeznek.

Általánosságban elmondható, hogy a liposzómák előállításakor a lipideket szerves oldószerben feloldják, majd keverés közben a fázisátalakulási hőmérsékletük felett vízzel hidratálják. A hidratált lipid molekulák térben rendeződnek és a membránok kialakulásával létrejönnek a liposzómák.

Majd általánosságban elmondható, hogy a szerves oldószert megfelelő módszerekkel (vákuum bepárlással, dialízissel, gélfiltrációval) eltávolítjuk a rendszerből. A hatóanyagot előzetesen, az oldhatóságának megfelelően a vizes vagy a szerves oldószer fázisban feloldjuk.

Liposzómák hatóanyagleadása

A szerkezet mind a tárolás, mind a leadás során változhat. A hatóanyag a liposzómák rétegeiből a szerkezet szétesésével szabadul fel.

Liposzómák hatóanyagleadása függ:

  • a felhasználás módjától

a leadás általában függ:

  • a mérettől

  • hatóanyag paraméterei, oldékonysága

  • a hatóanyag és a lipid interakciója

  • lipidek érzékenységétől pl.: pH, enzim

10 érv a Natur Tanya® liposzómás C-vitamin mellett:

A liposzómás forma ellenállóbb az emésztésnek, és mivel termékünk az aszkorbinsav nátrium sóját tartalmazza (nátrium-L-aszkorbát), teljes tömegének 11%-át nátrium és 89%-át az aszkorbinsav teszi ki, így kíméletesebb a savasabb kémhatású aszkorbinsavval szemben. 

  1. KONCENTRÁLT, SZERVES, GYOMORKÍMÉLŐ C-VITAMIN, LIPOSZÓMÁS FORMÁBAN

  2. NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT

  3. VEGETÁRIÁNUS TERMÉK, ÁLLATI EREDETŰ ÖSSZETEVŐKTŐL MENTES

  4. FINOM NARANCSOS ÍZVILÁGGAL RENDELKEZIK

  5. TÖBB, MINT 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG

  6. HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL

  7. TERMÉSZETES NÖVÉNYI EREDETŰ ÉDESÍTŐSZERREL

  8. GLUTÉNMENTES FORMULA

  9. GMO-MENTES LECITHINNEL

  10. A NAPI AJÁNLOTT BEVITELI ÉRTÉK 12,5X-SZERESÉT TARTALMAZZA

TÁPANYAGOK BIOHASZNOSULÁSA/FELSZÍVÓDÁSA: A LEGTÖBBET KIHOZNI AZ ÉLELMISZEREKBŐL (ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL) 

Nem minden tápanyagot lehet ugyanolyan mértékben hasznosítani. Más szóval különbözik a biológiai hasznosulásuk. A biológiai hasznosulás fogalmának megértése segít optimalizálni az étrendeket és meghatározni a megfelelő tápanyag ajánlásokat.

A felszívódás és biohasznosulás szó, két külön fogalom és nem összekeverendő. A biológiai hasznosulásnak számos meghatározása létezik, de általában a tápanyag azon részét jelenti, mely az élelmiszerekből felszívódik és felhasználásra kerül a test működéséhez, A felszívódás alatt azt a tápanyagmennyiséget értjük, amely felhasználható formájára lebomlott és amely ténylegesen felszívódik a szervezetben.

Az alábbi tényezőkön múlik a tápanyag biológiai hasznosulása az anyagcsere útvonal különböző állomásain:

  • a tápanyag fekszabadulása a fizikai-kémiai mátrixból

  • az emésztőenzimek hatása a belekben

  • a bél nyálkahártya felszívó képessége

  • a bél falán való átjutás (a sejtekbe való bejutás, a mozgás közöttük vagy mindkettő) a vérbe vagy a nyirokrendszerbe

  • disztribúció

  • raktározás

  • metabolikus és funkcionális felhasználás

  • kiválasztás (a vizeleten vagy az ürüléken át) 

Az egyes tápanyagok biohasznosulását külső és belső tényezők egyaránt meghatározzák, mint például az életkor, a nem, bizonyos életszakasz (terhesség), vagy például a szóban forgó tápanyag kémiai formája stb.

A C-vitamin a vékonybélből szívódik fel, egy nátrium-függő aktív transzport mechanizmuson keresztül. A C-vitamint egy esszenciális vitamin; számos állatfaj képes az előállítására, de az emberi szervezet nem képes szintetizálni, nem tárolja, ezért fokozottan oda kell figyelni a pótlására. Egy vízben jól oldódóvitamin, amely minden testszövetben előfordul. A liposzómás, folyékony C-vitamin egyik előnye, hogy biohasznosulása nagyobb mértékű, mint egy hagyományos likvid formának.

Mikor van szükségünk több C-vitaminra? 

  • Intenzív sporttevékenység esetén

  • Aktív dohányosoknál

  • Betegség utáni felépüléskor/lábadozáskor

  • Bizonyos műtéti beavatkozások vagy lázas állapot esetén

  • Fogamzásgátlók vagy bizonyos gyógyszerek használata esetén

  • Alacsony zöldség-, és gyümölcsfogyasztás esetén

  • Stresszes életvitel esetében

  • Kiegyensúlyozatlan, egyoldalú vitaminhiányos táplálkozás esetében

  • Vashiányos állapot esetén

  • Tavaszi fáradtság esetén

Kinek ajánljuk?

  • azoknak, akik a napi C-vitamin szükségletüket liposzómás C-vitamin formájában szeretnék kielégíteni

  • gyomorproblémákkal küzdőknek

Nettó térfogat: 200 ml

Összetevők: víz, nátrium-L-aszkorbát, emulgeálószerek{glicerin, lecitin (napraforgó)}, ízanyag (magnézium-hidrogén-citrát hidrát), cink-szulfát, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), színezék (béta-karotin), tartósítószer (kálium-szorbát), ízesítőanyag (narancs sűrítmény), stabilizátor (xantángumi), édesítőszer (szteviol-glikozidok), stabilizátor (nátrium-szelenit). 

Adagolási javaslat: Naponta 1 teáskanál (5 ml), étkezés előtt folyadékban feloldva. 

Hatóanyag

1 adagban (5 ml-ben)

NRV%*

C-vitamin

1000 mg

1250%

Cink

5,69 mg

56,9%

*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. 

  • A termék 6 éves kortól alkalmazható.

  • A termék alkalmazható vérhígító mellett.

  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.

  • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható.

OGYÉI ny.sz: 23678/2020

Gyártó: Natur Tanya

Ajánlott termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Webáruház értékelés

aloeverawebaruhaz.hu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.
VÁRJON!
Vásároljon olcsóbban a következő kuponnal. 13000 Ft feletti vásárlásnál váltható be!
1000 Ft kupon
KUPONKÓD: A180509
Popup