Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Tanúsítványok:

I. osztályú

ALOE VERA

TERMÉKEK

Lily of the desert

Aloe Vera gel products

Nemzetközi

Aloe Tudományos Tanács ajánlásával


Szállító partnerünk:
Szavazás
Milyennek találja webáruházunk akciós ajánlatait?
Nagyon jók, vásárolni is fogok Önöknél.
Kedvezőek, később visszatérek.
Szokásos árak, meggondolom a vásárlást.
Nem nyertek meg az árak, nem is Önöknél vásárolok.
Bankkártyás fizetés

-31%
3 doboz Ferzym® plus – Szabadalommal védett, 7 milliárd élőflóra adagonként.

3 doboz Ferzym® plus – Szabadalommal védett, 7 milliárd élőflóra adagonként.

Ferzym® plus a mikrobiom egyensúlyához

A Ferzym® plus szabadalommal védett mikrobiom tápláló kiegészítő, 7 milliárd élőflórával adagonként, szinergista prebiotikummal, méhpempő és mikronizált sárgarépa gyökér porral, illetve vitaminokkal kiegészítve:

AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉÉRT!1

 • KIEMELKEDŐEN MAGAS HATÓANYAGTARTALOM;
 • 7 MILLIÁRD ÉLŐFLÓRA ADAGONKÉNT
 • TÖBBFÉLE TÖRZSET TARTALMAZÓ KOMPLEX KÉSZÍTMÉNY
 • SZINERGISTA PREBIOTIKUMOKKAL
 • SZERVES TÁPANYAGOKKAL 
 • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER ÉS AROMA NÉLKÜL
 • AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ JÓTÉKONY BAKTÉRIUMTÖRZSEKKEL
 • GYERMEKEKNEK IS KIFEJEZETTEN ALKALMAS KÉSZÍTMÉNY, HISZEN BIFIDOBAKTÉRIUM TÖRZSET IS TARTAMAZ, AMELY TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTTAN ELŐSZÖR KEZDI KOLONIZÁLNI A GYOMOR-BÉLRENDSZERT
 • 1A RIBOFLAVIN, a B6-, a B12-VITAMIN ÉS A FOLÁT HOZZÁJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ
15 760 Ft 10 950 Ft
A választott opciók feláraival növelt ár!
Megtakarítás:4 810 Ft
Szállítási idő 1-5 munkanap!

További információk a termékről:

TUDTAD? 1,5 kg mikroorganizmus él a belekben!

Az élő baktériumok ember által történő fogyasztásáról az első feljegyzés több, mint 2000 éves. Hihetetlen, hogy immunrendszerünk 70%-a, parányi, szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok kezében van. Ezek az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok a bélflórát alkotják. A gyomor-bélrendszer mikro-életkörnyezete körülbelül 1014 baktériumsejtet tartalmaz, amelyek körülbelül 30 nemzetség mintegy 400-500 fajához tartoznak és nagyon komplex ökológiai rendszert alkotnak, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki! Egy baktériumkúra segít fenntartani egészséged és megszépíteni a kültakaródat.

A bélflóra, egyedi, mint egy ujjlenyomat

Az élet folyamán azonban a bélmikrobiota összetétele jelentősen változik. A gyomor-bélrendszer születéskor steril, majd ezután megindul a baktériumok kolonizációja. A bélflóra minden ember sajátja, csakúgy, mint az ujjlenyomat,  ezért személyre szóló telepítésében nélkülözhetetlen a probiotikumok mellett  a prebiotikumok jelenléte, akik nélkül nem tudnak kolonizálódni az egyén specifikus fajok. A bélflóra egyensúlyához az acidophillus és bifidusz fajok (hasznos bélbaktériumok, probiotikumok) 85%-os többségére van szükség.

Bélmikrobiota feladata 3 pontban összefoglalva:

 • Metabolizmus (anyagcserével kapcsolatos feladatok)
 • Sejtszabályozás
 • Védőmechanizmus

A bélflóra az immunrendszer bástyája

A hasznos bélbaktériumok az immunrendszer 70%-át adják, hiszen az immunrendszert ellenanyag-termelésre késztetik, antibakteriális vegyületeket, gyulladáscsökkentő anyagokat, vitaminokat termelnek (az összes B-vitamint és K-vitamint), segítik a nyomelemek felszívódását (kalcium, vas, magnézium).

A bél mikrobiota egy egy diverz ökoszisztéma, amely baktériumokból, archeákból, protisztákból vírusokból, és gombás közösségekből áll, amelyek az emberi bélrendszerben élnek. Az emberi szervezetben megtalálható baktériumok, vírusok és gombák száma újabb becslések szerint megegyezik az egészséges szervezetben az emberi sejtekkel. A bennünk található mikrobiommal folyamatos interakcióban élünk, így nélkülözhetetlen számunkra a homeosztázisunk (belső környezet állandósága) fenntartásában Számos faktor, például az életkor, a genetika, a stressz, a dohányzás, és különösen az étrend befolyásolja a bél mikrobiotát, emésztési-, és immunproblémát okozva ezáltal.

Tudtad, hogy a bélflóra jótékony baktériumainak száma lecsökkenhet:

 • antibiotikum kúra következtében
 • az életmód és étrend megváltoztatásával
 • hasmenés, vírusos megbetegedés következtében

Mit nevezünk probiotikumnak és milyen fajtái ismertek?

A probiotikus szó görög eredetű szó, jelentése: az életért, az élet számára. 1965-ben született meg a probiotikumok fogalma. A probiotikum kifejezés  FAO/WHO definíciója alapján, olyan élő mikroorganizmusokt jelent, melyek megfelelő mennyiségben adagolva a gazdaszervezetre kedvező hatással vannak.

 • Tejsavbaktériumok (pL.: Lactobacillusok, mint L. acidophilus, fermentum, plantarum stb.)
 • Bifidobaktériumok (pl. Bifidobacterium bifidum, longum animalis stb.)
 • Spóraképző baktériumok (pl.: Bacillusok, mint Bacillus coagulans, subtilis)
 • Élesztőgombák (pl. Saccharomyces boulardii)

Hogyan is határozhatunk meg egy jótékony baktériumot (probiotikumot) nézzük meg közelebbről a Lactobacillus rhmnosus GG példáján keresztül

Rendszertani szint

Név

Domén

Baktérium

Baktériumtörzs

Firmicutes

Osztály

Bacilli

Rend

Lactobacillales

Család

Lactobacillaceae

Nemzetség

Lactobacillus

Faj

Lactobacillus rhamnosus

Törzs

Lactobacillus rhamnosus GG

Azért fontosak a fenti információk elsajátítása, mert a probiotikumok jótékony hatásai törzs-specifikus, ezért a probiotikumokat nemzetség, faj és törzs szerint kell leírni. Tisztában kell lenni azzal, hogy a különféle probiotikum speciesek tulajdonságai eltérőek, ezért egy jótékony baktériumtörzs hatása nem általánosítható, nem vonatkozik a többi törzsre. Fontos megjegyezni, hogy önmagában egy törzs nem tudja az összes jótékony hatást nyújtani, és egy bizonyos fajnak sem képes erre minden törzse.

Egy mikroszervezet akkor nevezhető probiotikumnak, ha az alábbi feltételek teljesülnek:

 • az emberi szervezetből megfelelően izolálható legyen
 • ne legyen patogén (ártalmas) baktérium és ne okozzon betegséget
 • ellenálló legyen a gyomor-bélrendszer szekrétumainak (gyomorsav, emésztőenzimek, antimikrobiális peptidek), és őrizze meg az életképességét a bélcsatorna különböző szakaszaiban
 • az egyes élelmiszeripari gyártechnológia folyamatok során maradjon életképes, valamint a termék minőségmegőrzési idejének végéig
 • tudományosan igazolt legyen az egészségre gyakorolt jótékony hatása
 • ne okozzanak tejsav acidózist (savasodás) a vékonybélben, amely szénhidrát felszívódási zavarokat okozhat

A biztonság kifejezetten fontos a probiotikumok esetében, ezért az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) kiadott egy úgynevezett QPS listát (QPS- vélelmezetten biztonságos), ami az Európai Unión belül elérhető és biztonságosnak ítélt mikroorganizmusokat tartalmazza. 

CFU, MINT A PROBIOTIKUMOK NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT MÉRTÉKEGYSÉGE

A cfu (colony forming unit), telepképző/kolóniaképző egységet jelent, amit a probiotikumok tudományosan elfogadott mértékegységeként tartanak számon és amelyet a probiotikumokkal kapcsolatos kutatások során használnak a különböző törzsek biztonságosságának és egészségügyi előnyeinek vizsgálata során. Tulajdonképpen az életképes baktériumszámot/mikroorganizmusok számát jelöli.

A minőségi készítményeknek az életképes jótékony baktériumok mennyiségét a termék minőségmegőrzési idő végéig biztosítaniuk kell (megfelelő tárolási körülmények mellett), ezért rendkívül fontos a termék tárolási feltételeire vonatkozó utasítások betartása.

A PROBIOTIKUMOK JÓTÉKONY ÉLETTANI HATÁSAI

 • javítják a bélrendszer mikroflóráját és mőködését ( Ahhoz, hogy a probiotikumok hatással legyenek a bélmikrobiota összetételére, alapvető elvárás, hogy e törzsek antagonista aktivitást mutassanak a patogén baktériumokkal (pl. Helicobacter pylori, Salmonella, Listeria, Clostridium) szemben
 • szabályozzák a bélmőködést, erősítik az immunrendszert
 • csökkentik a koleszterinszintet
 • gátolják a bél kórokozóit és
 • csökkentik a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát
 • laktóz-intolerancia enyhítése
 • fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség növelése
 • immunfunkciók erősítése

RÖVIDEN A PREBIOTIKUMOKRÓL

A prebiotikum olyan élelmiszer-összetevő, mely az emberi szervezet számára emészthetetlen, a vastagbélbe eljutva képes az ott élő jótékony baktériumokat táplálni, ezzel segítve az életképességük megőrzését, és a szaporodásuk elősegítését, így közvetett módon támogatja a gazdaszervezet egészségi állapotát. A prebiotikumok gyakran, mint élelmi rostként fejtik ki jótékony hatásukat.

Akkor nevezhetünk valamilyen élelmiszerösszetevőt prebiotikumnak, ha megfelel az alábbi felételeknek:

 • ellenálló legyen a gyomorsavval, emésztőenzimekkel szemben
 • ne szívódjon fel a tápcsatorna legfelső szakaszában
 • a bél mikrobióta hasznosítani tudja
 • szelektíven fejtse ki a hatását, kifejezetten a jótékony fajokra

A termék komplex hatásának elérése érdekében szinergista fruktooligoszacharidokkal (élelmi rosttal), biológiailag aktív anyagokat tartalmazó méhpempővel, szerves vitaminokkal és mikronizált sárgarépával egészítettük ki.

SZABADALOMMAL VÉDETT DUAL COATED® GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

Az úgynevezett DUAL-COATED Technológia biztosítja a termék nagyfokú stabilitását és hatékonyságát.  Ennek az innovatív technológiának köszönhetően a jótékony baktériumokat egy külső és egy belső védő réteg veszi körül, amely különböző módon képes megvédeni a jótékony baktériumokat, ezáltal segítve túlélésüket/életképességüket. A külső réteg védelmet jelent a külső környezeti tényezőkel szemben, mint a mechanikai stressz (a gyártási fázisok alatt), a hőmérséklet és a nedvességtartalom.

Miután a terméket elfogyasztottuk ez a külső réteg felbomlik. A belső réteg védelmet jelent az olyan tényezőkkel szemben, mint a savas közeg, a gyomorsav, a gyomornedv, az emésztőenzimek, vagy az epesavak. A gyomorban ez a fajta védőburok a jótékony baktériumokhoz kötődve marad, megvédve őket ezáltal. Miután eléri a vékonybelet szétoszlik, felszabadítva ezzel a jótékony baktériumtörzseket, amelyek ezáltal aktív állapotba kerülnek, így képesek a bélben (vastagbélben) tovább kolonizálódni/szaporodni. A felhasznált nátrium-alginát (poliszacharid mátrix) a termék stabilitását növeli, valamint a jótékony baktériumok túlélőképességét támogatja.

Nettó tömeg: 10,6 g (30 kapszula)

Összetevők: rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS; élelmi rost), zselatin, élőflóra keverék (Bacillus coagulans BC513, Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1, Lactobacillus acidophilus LA3, Lactobacillus acidophilus CBT LA1*, nátrium-alginát), kukoricakeményítő, csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói),   nikotinamid, méhpempő por, mikronizált sárgarépa (Daucus carota L.) gyökér por, kalcium-D-pantotenát, színezék (titán-dioxid), piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-hidroklorid, pteroilmonoglutaminsav, cianokobolamin,. *Nyomokban szóját tartalmazhat.

Adagolási javaslat: Naponta 1-3 kapszula. Gyermekeknek 2 éves kortól adható; a kapszula tartalma belekeverhető nem túl forró ételbe vagy italba.

Minimumkúra-maximumkúra: A kúraidő minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyag

CFU2/ 1 kapszulában

CFU2/ 2 kapszulában

CFU2/ 3 kapszulában

Rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS)

80 mg

160 mg

240 mg

Méhpempő por

5 mg

10 mg

15 mg

Mikronizált sárgarépa gyökér por

5 mg

10 mg

15 mg

Élőflóra mennyisége

 7x109**

1,4x1010**

2,1x1010**

Lactobacillus acidophillus LA3

1x109**

2x109**

3x109**

Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1

1x109**

2x109**

3x109**

Bacillus coagulans BC513

5x109**

 1x1010**

 1,5x1010**

B1-vitamin (tiamin)

0,4 mg (NRV%3:36,4%)

0,7 mg (NRV%3:63,6%)

1,1 mg (NRV%3:100%)

B2-vitamin (riboflavin)

0,5 mg (NRV%3:35,7%)

0,9 mg (NRV%3:64,3%)

1,4 mg (NRV%3:100%)

B3-vitamin (niacin)

5,3 mg (NRV%3:33,1%)

10,7 mg (NRV%3:66,9%)

16 mg (NRV%3:100%)

B5-vitamin (pantoténsav)

2 mg

 (NRV%3:33,3%)

4 mg

(NRV%3:66,7%)

6 mg (NRV%3:100%)

B6-vitamin

0,5 mg (NRV%3:35,7%)

0,9 mg (NRV%3:71,4%)

1,4 mg (NRV%3:100%)

B9-vitamin (folsav)

66,7 mcg (NRV%3:33,4%)

133 mcg (NRV%3:66,5%)

200 mcg (NRV%3:100%)

B12-vitamin

0,8 mcg

 (NRV%3:32%)

1,7 mcg (NRV%3:68%)

2,5 mg (NRV%3:100%)

2CFU: telepképző egység a gyártás pillanatában

**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)

3NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott. Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék kisgyermek elől elzárva tartandó. Méhészeti termékekre allergiás személyek, valamint vesebetegek számára a termék alkalmazása nem javasolt. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antiobiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni.

 • A termék 2 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában


Tárolás: Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől elzárva tárolandó.

OGYÉI ny.sz: 15263/2014

Ajánlott termékek:

Vásárlói vélemények:

Kérdések és válaszok:

Webáruház értékelés

aloeverawebaruhaz.hu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.
VÁRJON!
Vásároljon olcsóbban a következő kuponnal. 13000 Ft feletti vásárlásnál váltható be!
1000 Ft kupon
KUPONKÓD: A180509
Popup