Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév: 
Keresztnév: 
E-mail: 
Biztonsági kód: 
Gépelje be a biztonsági kódot:

Feliratkozás

Tanúsítványok:

I. osztályú

ALOE VERA

TERMÉKEK

Lily of the desert

Aloe Vera gel products

Nemzetközi

Aloe Tudományos Tanács ajánlásával


Szállító partnerünk:
Szavazás
Milyennek találja webáruházunk akciós ajánlatait?
Nagyon jók, vásárolni is fogok Önöknél.
Kedvezőek, később visszatérek.
Szokásos árak, meggondolom a vásárlást.
Nem nyertek meg az árak, nem is Önöknél vásárolok.
Utoljára megtekintett
Még nem tekintett meg egy terméket sem.
Bankkártyás fizetés

A Lily of the Desert Aloe Vera emberi szervezetre gyakorolt immunerősítő, fokozott antioxidáns és méregtelenítőtő hatását igazoló, a Fenestra Research által végzett kísérlet szakmai véleményezése.

Aloe Verával végzett klinikai tesztek, 2013. 07. 25.

Írta: Lisa Tully, PhD
2008. 06. 09.
Egy élelmiszer kiegészítő klinikai tesztelésének gyakorlati célja eldönteni, hogy vajon
a kiegészítővel elérhetők-e a szándékolt vagy elvárt eredmények. A klinikai kutatást
arra használják, hogy bevezessék az új termékeket, melyek a fogyasztók hasznára
vannak, és támogassák az élelmiszer kiegészítők ésszerű és igazolható marketingjét
a fogyasztók felé. A kutatást a termék tesztelésének szigorú és aprólékos eszközével
végzik, hogy meghatározhassák a kiegészítő hatását.

Ennek az áttekintésnek az a célja, hogy értékelje a Fenestra Research Labs által
végzett kutatást. A Fenestra Labs klinikai teszteléssel vizsgálta az Aloesorb™-bal
megerősített Lily of the Desert hatását az alanyok vérsejtszám változása (az
immunrendszer működésének meghatározására) és az Optimális Wellness Teszt
alapján.
Az Optimális Wellness Tesztet a Fenestra Research Labs dolgozta ki. Az Optimális
Wellness Teszt 39 biokémiai paramétert mér a vizeletben és a nyálban. Ezek az
értékek jól dokumentáltak sok biológiai tudományágban, mint sejtes és szervi
működések mérőszámai. Ebből kifolyólag az Optimális Wellness Teszt használható
arra, hogy meghatározza, egy termék hogyan változtatja meg a sejtszintű
anyagcserét, melyeket kivetíthetünk a szervrendszeri működésre.
Az aloe verát az eddigiekben külsőleg használták különféle bőrelváltozások, mint
vágás, égés és ekcéma kezelésére. Az Aloe vera nedve enyhíti a fájdalmat, segíti a
sebgyógyulást és csökkenti a gyulladást. Az aloét az eddigiekben úgy kínálták, mint
ami ellenszere a köhögésnek, a sebeknek, a fekélyeknek, a gyomorhurutnak, a
cukorbetegségnek, a ráknak, a fejfájásnak, az ízületi gyulladásnak, az
immunrendszer elégtelenségének és sok más rendellenességnek, ha belsőleg
használják.
Az aloe mintegy 200 biológiailag aktív, természetben előforduló összetevőt tartalmaz,
ideértve vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, antrakinonokat, enzimeket
és szaharidokat. Az aloe vera hasznos tulajdonságai lehetséges, hogy a levél
belsejében lévő gélben található poliszaharidoknak köszönhetők, különösen az
acemannánnak (acetilálódott mannán), melyről kimutatták, hogy immunerősítő. A
közepes méretű poliszaharidok az aloéban, melyeknek molekulasúlya 200 000 és
1 000 000 közötti (az acemannán ebbe a méretskálába tartozik) elősegítik az
immunrendszer fokozott működését. (Djeraba and Quere, 2000; Karaca és mások,
1995; Liu és mások, 2006; Zhang and Tizard, 1996; Zhang és mások, 2006). A
poliszaharidok méretének 1 000 000 fölötti értékre való növekedésével az
immunrendszert támogató hatás még jelentősebbé válik. A Lily of the Desert
Teljeslevelű és Filézett Aloe Juice-ból kinyert poliszaharidok - melyeknek
molekulasúlya 4 és 7 millió Dalton között van - bizonyultak a leghatásosabb
immunrendszert támogató molekuláknak (Pugh és mások, 2001).Az aloe kivonatnak

is bizonyítottan antioxidáns hatásai vannak emberi és állati szervezetekben

(Kardosova and Machova, 2006; Loots és mások 2007; Lim és mások, 2003;

Hu és mások, 2003; Singh és mások, 2000; Malterud és mások 1993;
Rajasekaran, 2005; Wu, 2005; Zhang és mások, 2006).
Az aloe kimutatottan segíti az emésztést (Danhof, 1987). Egy a Fenestra Research
Labs által a Lily of the Desertnek készített korábbi beszámoló 20-szoros növekedést
mutatott ki a C-vitamin felszívódásban az Aloesorb™-bal megerősített Teljeslevelű
és Filézett Aloe Juice hatására, és csaknem 50%-os növekedést a B12-vitamin
felszívódásában.
Kevesebb tudható azonban az aloe kivonat méregtelenítő hatásairól. Az aloéról
kimutatták, hogy védelmet nyújt a májnak, az egyik fő méregtelenítő szervnek (Can
és mások, 2004; Chandan és mások, 2007), és javítja a máj enzimatikus működéseit,
melyek kapcsolatban vannak a karcinogén anyagcsere folyamatokkal (Singh és
mások, 2003).
A Lily of the Desert nagyteljesítményű folyadék kromatográfiával 200 000-től több
mint 2 millió Daltonos tartományba tartozó poliszaharidokat számszerűsített, és azt
feltételezik, hogy ezek a poliszaharidok serkentik az immunrendszer működését. Az
Aloesorb™-bal megerősített Lily of the Desert egy magas molekulasúlyú (500 000 és
5 000 000 Dalton között) poliszaharidban gazdag anyag, mely tartalmazza az aloe
összes biológiailag aktív komponensét.
A Teljeslevelű és Filézett Aloe Juice-t a Lily of the Desert 60 mg Aloesorb™-bal
gazdagítja (56,7 grammnyi termékben van meg ez a mennyiség). A Fenestra
Research által végzett tanulmány célja annak meghatározása volt, hogy az
Aloesorb™-bal megerősített Lily of the Desert Aloe Juice fokozza-e az
immunrendszeri folyamatokat és annak kiderítése, hogy az Optimális Wellness Teszt
által mért rendszerek miképpen reagálnak a Lily of the Desert Aloe Juice
fogyasztására.
Az aloe vera leveleinek három rétege van; a levél, vagyis annak külső kérge, a belső
gél, és az aloin vagyis az a vékony, nyálkás és ragacsos réteg, ami „sárga
nedv”-ként közismert. A filézett aloe vera termékek a külső héj lehántása után a
belső gél feldolgozásával készülnek. A teljeslevelű termékek az egész levél
feldolgozása által, a nemkívánatos keserű összetevők kiszűrésével készülnek.
A Lily of the Desert Aloe Vera Juice egy teljesen természetes, igazoltan bio étrend
kiegészítő, mely kétféle italt jelent, az egyik a teljeslevelű, a másik pedig filézett.
Mivel a kétféle ital különböző molekulasúlyú poliszaharidokat tartalmaz, így mindkettő
immunrendszert erősítő és egyéb szervi funkciókat javító hatékonyságát tesztelték az
Optimális Wellness Teszttel.
A Fenestra Research Labs egy független kutató szervezet, mely objektív klinikai
kísérletet végzett egy 50 emberből álló csoporton, akik mintegy 30 napon keresztül
szedték az Aloesorb™-bal megerősített Lily of the Desert Aloe Vera Juice-t. Volt még

egy 25 főből álló kontrollcsoport, akik placebót kaptak (mely csapvízből állt) ebben a
kísérletben. A kutatást, melyről a Fenestra Research beszámolt, egy olyan kutató
irányította, aki az ilyen típusú kutatások irányításában gyakorlattal rendelkezett.
Sem a Fenestra Research tulajdonosának sem alkalmazottainak nincs pénzügyi
kötődése a Lily of the Desert-hez, a Lily of the Desert Aloe Vera Juice előállítójához,
ennélfogva a Fenestra Research egy elfogulatlan tanulmányt szolgáltatott a Lily of
the Desert Aloe Vera Juice-ról olyan értelemben, hogy nem fűződött anyagi érdeke
az elvárt eredmény előállításához.
A Lily of the Desert Aloe Vera Juice nem rendelkezik dokumentált kórtörténeti
megbetegítő hatással a fogyasztókon, így megfelelt a Fenestra Research klinikai
kutatási követelményeinek.
Az Optimális Wellness Teszt analitikai módszerekkel 39 paramétert mér a vizeletben
és a nyálban, hogy matematikailag meghatározza, hogy az egyes szervrendszerek
működése milyen közel van az egészségeshez. Annak ellenére, hogy ez a felmérési
módszer egyedülálló, olyan megbízható biokémiai, biofizikai és elektromos
méréseken alapul, amelyek sejtes és szervi funkciók mérésénél már évtizedek óta
szabványnak számítanak a biogyógyászati kutatásokban. A mérőeszközt 0.02%
pontosságra kalibrálták, és minden tesztet háromszor végeztek el, ami nagyban
csökkenti a hibalehetőséget a mérésekben. A legtöbb klinikai kísérletet nem végzik el
3-szor, és a Fenestra kísérleteinek e tulajdonsága biztosítja a magas szintű
pontosságot és hitelességet.
A szoros részvételi és kizárási előírások szintén megfeleltek a vizsgálatnak, és
elegendően szigorúak voltak ahhoz, hogy ezzel elkerüljék a torzítást. Továbbá az
interjú torzítástól (ahol a kutató, aki az interjút készíti, személyes döntései által
befolyásolt) mentes volt, mivel az alanyok részvételére és kizárására használt
útmutató objektív volt. Ezen útmutatások megakadályozták olyan emberek
kiválasztását, akik alapvető állapota elronthatta volna a kutatást, és az alanyoknak
bajt okozhatott volna. Az alanyok további védelme érdekében mindenkitől elvárták,
hogy beleegyező hozzájárulását adja; aláírásával, hogy részt vesz a vizsgálatban.
A Fenestra Research által végzett vizsgálat véletlenszerű, duplavak és placebo
kontrollált vizsgálat volt. A véletlenszerű, placebo kontrollált, vak vizsgálatok azok,
melyek rendszerint eldöntik, hogy egy új szer bevezethető-e a piacra, és ezekről
általában beszámolnak a tudományos szakirodalomban. Az ilyen típusú vizsgálat az
Arany sztenderd kísérlet a gyógyszerészeti tesztelésben. Minden Arany sztenderd
kísérletet jellemez a véletlenszerűség, placebo kontrolláltság, vakítás, orvosi
felügyelet és a heti kétszeri állapotjelentés. A Fenestra Research teljesítette
mindezeket a kívánalmakat a Lily of the Desert Aloe Vera Juice vizsgálat során.
A 75 alany közül ötven Aloesorb™-bal megerősített Lily of the Desert Teljeslevelű
Aloe Vera Juice-t kapott, 25 alany pedig placebót. Az alanyokat véletlenszerűen
osztották be két csoportba. Ezt a módszert használva létrehozták a két hasonló
tulajdonságú alanyokból álló csoportot, és véletlenszerűen adták nekik vagy a
placebót, vagy a tesztelés alatt álló kiegészítőt. Ez azt a célt szolgálja, hogy kizárják
annak lehetőségét, hogy pszichológiai tényezők befolyásolják az eredményeket,
mivel az alanyok nem tudják, hogy placebót vagy kiegészítőt kapnak-e.A gyártó

adagolási útmutatót is biztosított, és a vizsgálat időtartama 30 nap volt, ami
elegendően hosszú ahhoz, hogy megfelelően mérje, az e változásokkal kapcsolatos
termék vajon valódi hatással van-e a vitamin felszívódásra. Az alanyokat biztonságuk
érdekében arra utasították, hogy ha bármilyen szokatlan vagy kényelmetlen tünetet
észlelnek magukon a vizsgálat időtartama alatt, haladéktalanul forduljanak állandó
orvosukhoz. Minden a vizsgálatban résztvevő alany azt az utasítást kapta, hogy ne
végezzen olyan változtatást a naponta fogyasztott ételek és folyadék tekintetében, se
a mennyiség, se az űrtartalom, se azok jellege vonatkozásában, mely az étrendet
megsemmisítve zavaró tényező lehetne. A zavaró tényező egy olyan változó, ami
hatással lehet a vizsgálat kimenetelére, de esetleg nem lett figyelembe vagy
számításba véve az eredeti kutatásban.
A sztenderd Optimális Wellness Teszt méréseit és a vérsejt számlálást a kísérlet
előtt is elvégeztek a 0 időpontban és egy héttel később is, hogy megállapítsák az
alapkonfigurációt. A termékek fogyasztása után 14 és 30 nappal ismételten
méréseket végeztek. Ezek a mérési idők alkalmasak arra, hogy nyomon követhessük
a kiegészítő működését. A teszteket háromszor végezték el, és a három mérés
átlagát adták meg a jelentésben, mely jelentősen csökkenti a hibalehetőséget.
A protokollhűséget monitorozták, és fenntartását a Fenestra Labs személyzet heti
kétszeri telefonhívása, illetve a személyes rendelői vizsgálatok által biztosították,
melyek aprólékosan követték az alanyokat a tesztelés időszaka során, hogy
gondoskodjanak az egészségükről és biztonságukról. Ez egy fontos összetevője a
klinikai kipróbálásnak. A vizsgálatok során nem volt lemorzsolódás és káros hatások
se érték a résztvevőket, ami elvárás egy ilyen klinikai kísérletben.
Mivel az összetevőknek nincsenek kórtörténetben rögzített káros hatásaik, ezért a
Lily of the Desert Aloe Vera Juice-nak a legnagyobb valószínűséggel nincsenek
káros mellékhatásai.
A Fenestra Research által a Lily of the Desert Aloe Vera Juice-on végzett
vizsgálatban nem tűnt fel semmilyen módszeres torzítás. Módszeres torzítás akkor
fordul elő, amikor a vizsgálatot eltérítik az általános eljárástól, és ez azt eredményezi,
hogy a vizsgálat nem a kívánt tényezőket méri. Ezt megelőzte a szakszerű
vizsgálattervezés és kivitelezés, melyet a Fenestra Research végzett.
Ezen felül, a tanulmányban nem voltak megfigyelhető zavaró változók. Olyan
tanulmányokban, melyekben úgy tűnik, hogy a megfigyelt termék pozitív
eredményeket vált ki, a zavaró változók meghamisíthatják a kísérleti eredményeket
mivel lehetőséget adnak arra, hogy a vizsgált termék helyett egy másik potenciális
kiváltó pozitívan befolyásolja az eredményeket.
Ebben a tanulmányban több értéket mértek, ami szükséges ahhoz, hogy
meghatározhassák a táplálék kiegészítő átfogó hatásait. Az itt tárgyalt Fenestra
Research tanulmányban a redoxipotenciál, az immunrendszeri folyamatok és a
toxicitás terén jutottak jelentős eredményekhez.A Fenestra Research Labs által végzett

kísérlet az immunrendszeri folyamatokban az alapkonfigurációtól mért 11%-os

növekedést mutatott ki (fehérvérsejt számot mérve), 40%-os növekedés történt

a redoxipotenciálban (antioxidáns indikátor) és 11%-os csökkenés történt a toxicitásban

(nitrát mértékek). Ha ezt a 25 főből álló kontroll csoporthoz mérjük, a javulás több,

mint 16%-ra ugrik az immunrendszer működésében.
Az immunrendszer működésének javulását a fehérvérsejtszám változásával mérték,
név szerint a makrofágok és neutrofilok számában. A makrofágoknak fontos
szerepük van az immunfolyamatok kezdeményezésében. Mivel a makrofágok
szekrécióra képes sejtek, ezért az immunválasz szabályozásában és a gyulladások
kialakulásában is döntő szerepet játszanak. A neutrofilok a legnagyobb számban
előforduló fehérvérsejtek az emberi szervezetben és nélkülözhetetlen részei az
immunrendszernek. A neutrofilok fagociták, melyek képesek mikroorganizmusok és
részecskék bekebelezésére. Különféle kórokozók fagocitózisára és elpusztítására
képesek. Ezért a makrofágok és neutrofilok számának növekedése immunrendszeri
stimulációt jelez (Abbus és mások, 2007, Mak and Saunders, 2003, Make 2005).
A 11%-os emelkedés az immunrendszeri folyamatokban egészséges embereknél
nagyon jelentős, mivel az immunrendszer bármilyen további stimulációja autoimmun
betegségek kialakulásához vezethet. Bár immunbetegségektől szenvedő egyének
nem vettek részt a tanulmányban, valószínűleg jelentősebb növekedés látszana
abban a csoportban.
A redukciós potenciál (redoxpotenciál, oxidációs/redukciós potenciál vagy ORP) egy
kémiai anyag elektronfelvételre való képességét mutatja ki, ami nem más, mint
redukció. Minden anyagnak megvan a maga belső redukciós potenciálja. Minél
pozitívabb a potenciál annál nagyobb az anyag elektronaffinitása, és arra való
hajlama, hogy oxidáló anyagok hatására redukálódjon.
Az oxidációs-redukciós potenciál egy meghatározott érték. Ez a folyadékok
elektromos (mV) potenciáljának értéke. Ez az érték a folyadékok elektron felvevő és
leadó képességét mutatja. Minél magasabb az ORP, annál nagyobb a redukált
közvetítők mennyisége az adott anyagban, ami annyit tesz, hogy a folyadék aktív,
töltött és képes energia előállítására. Amikor a folyadék oxidált, elveszti
energiaképző képességét, és így több káros szabad gyök jelenik meg (Beckman and
Ames, 1998).
Ezért az ORP mérések a test antioxidáns állapotát tükrözik. Elfogadott tény, hogy az
antioxidánsok jelentős szerepet játszanak az emberi szervezetben, és így több
antioxidáns termék jelenleg is piaci forgalomban van. Azonban az ilyen termékekkel
foglalkozó cégek nem mérik az antioxidáns termékeik antioxidáns hatását a szabad
gyökökkel szemben. A Fenestra Research ORP vizsgálata adja a legpontosabb
tudományos értékeket a szabad gyökök káros hatása elleni védelemnek.
Az oxigén szabadgyök abszorpciós kapacitás (ORAC) teszt egy olyan módszer, mely
különböző ételek antioxidáns kapacitását méri. Sokféle élelmiszert teszteltek ezzel a

módszerrel, melyek közül egyes anyagok, bogyók és hüvelyesek különösen magas
értékekkel rendelkeznek... Az összefüggés a zöldségek és gyümölcsök magas
antioxidáns kapacitása és a zöldségben és gyümölcsben gazdag étrend jótékony
hatása között, úgy tűnik fontos szerepet játszik a szabadgyökök kiváltotta öregedési
elméletben. Azonban az ORAC értékek és az egészségi előnyök közti összefüggést
még nem mutatták ki.
Az utóbbi időben számos egészséges élelmiszert gyártó cég kovácsol tőkét az
ORAC értékelésből, tucatnyi kiegészítőt árusítva, mely a ’legjobb ORAC érték’-kel
rendelkezik. Ezen értékek legtöbbjét soha nem publikálták a tudományos
szakirodalomban, tehát nehéz értékelni őket. Nem ismert, hogy vajon ezek mennyire
pontos értékek, vagy, hogy mennyire képesek felszívódni és működni ezek a sűrített
antioxidánsok az emberi szervezetben. Az ORP teszt harcban áll ezzel, és sokkal
inkább pontos mértéke az antioxidáns képességnek, mint az ORAC.
Az oxidációs és redukciós potenciál 40%-os növekedése jelzi, hogy az alanyok
kevesebb szabadgyökkel rendelkeznek, ami kapcsolatban van az aloe juice
megnövelt antioxidáns képességével. Ez egy drámai változás az alapkonfigurációhoz
képest, és fő fontosságú az egészség fenntartásában.
A magas nitrát részecskeszámok a gyenge emésztés eredményei. A máj az
emésztetlen nitrátokat méregként kezeli. Ha az emésztetlen nitrátokat nem tűnnek el,
ártalom keletkezhet. Sok friss tudományos publikáció azonosítja a nitratív stresszt
(hasonlóan az oxidatív stresszhez) úgy, mint ami szerepet játszik a szöveti
sérülésekben és megbetegedésekben (Akuto és mások, 2006; Giasson, 2002;
Hamon, 2007; Kawanishi és mások, 2006; Maréchal és mások, 2007; Pavlovic and
Santaniello, 2007; Rubbo and Radi, 2008). A nitrátokat összekapcsolták a rákkal is
(Hamon, 2007; Irigeray és mások 2007).
A nitrát szintben bekövetkezett 11%-os csökkenés elsősorban azt jelenti, hogy javult
az emésztés és a tápanyagok felhasználása. A gyenge emésztés és tápanyag
felhasználás egyik mellékterméke a nitrát. Ennek következtében a nitrátok
csökkenése arra utalhat, hogy az aloe elfogyasztása után a méregtelenítés mellett a
felszívódás is javult (ami már korábban bemutatásra került). Tekintettel a testben
lévő méregszint csökkenésének fontosságára, ez egy értékes felfedezés. Tovább
lehetne vizsgálódni, hogy megállapítsák, a Lily of the Desert Aloe milyen típusú
méregtelenítést eredményez még.
Befejezésül tehát, a Fenestra Research által elvégzett klinikai kísérlet megfelelt az
Arany sztenderd kísérlet követelményeinek, ami a leginkább szigorú szabványi
előírás. Továbbá a Lily of the Desert Aloe Vera Juice termékek pozitív eredményeket
hoztak az immunrendszer működésének javításában. Az Aloesorb™-bal megerősített
Lily of the Desert Aloe Vera Juice is egy nagyon ígéretes termék az antioxidáció, az
emésztés és a méregtelenítés tekintetében.Hivatkozások
Abbas A, Lichtman AH, Pober JS (2007) Cellular and Molecular Immunology
(Saunders Text and Review Series) 6th Edition. Saunders Publishing.
Akuta T, Zaki MH, Yoshitake J, Okamoto T, Akaike T. (2006) Nitrative stress
through formation of 8-nitroguanosine: insights into microbial pathogenesis.
Mar;14(2):101-8.
Beckman, K.B. and B.N. Ames, The free radical theory of aging matures. Physiol.
Rev., 1998. 78: 547-581.
Can A, Akev N, Ozsoay N, Bolkent S, et al. Effect of aloe vera leaf gel pulp on
the liver in typeIJ diabetic rats. (2004) Biol Pharm Bull. 2004: 27:694-698.
Chandan BK, Saxena AK, Shukla S, Sharma N, Gupta DK, Suri KA, Suri J,
Bhadauria M, Singh B. (2007) Hepatoprotective potential of Aloe barbadensis
Mill. against carbon tetrachloride induced hepatotoxicity. J Ethnopharmacol. 2007
May 22;111(3):560-6.
Danhof, I (1987) Aloe Through the Ages, Volume 1. Omnimedicus Press. Grand
Prairie, TX.
Djeraba A, Quere P. (2000) In vivo macrophage activation in chickens with
Acemannan, a complex carbohydrate extracted from Aloe vera.
Int J Immunopharmacol. May;22(5):365-72.
Giasson BI, Ischiropoulos H, Lee VM, Trojanowski JQ.(2002) The relationship
between oxidative/nitrative stress and pathological inclusions in Alzheimer's and
Parkinson's diseases. Free Radic Biol Med. 2002 Jun 15;32(12):1264-75
Hamon, (2007) Can nitrates lead to indirect toxicity? Ann Pharm Fr.
Sep;65(5):347-55
Hu Y, Xu J, Hu Q (2003) Evaluation of antioxidant potential of aloe vera (Aloe
barbadensis miller) extracts J Agric Food Chem. Dec 17;51(26):7788-91.
Irigaray P, Newby JA, Clapp R, Hardell L, Howard V, Montagnier L, Epstein S,
Belpomme D. Biomed Pharmacother. 2007 Dec;61(10):64058. Lifestylerelated
factors and environmental agents causing cancer: an overview.Karaca K, Sharma

JM, Nordgren R. (1995) Nitric oxide production by chicken
macrophages activated by Acemannan, a complex carbohydrate extracted from
Aloe vera. Int J Immunopharmacol. 1995 Mar;17(3):183-8.
Kardosová A, Machová E (2006). Antioxidant activity of medicinal plant
polysaccharides. Fitoterapia. Jul;77(5):367-73.
Kawanishi S, Hiraku Y, Pinlaor S, Ma N. (2006) Oxidative and nitrative DNA
damage in animals and patients with inflammatory diseases in relation to
inflammationrelated carcinogenesis. Biol Chem. Apr;387(4):365-7
Lim OB, Choue RW, Kim JD, Yu BP, et. al. (2003) Efficacy of dietary aloe vera
supplementation in hepatic cholesterol and oxidative status in aged rats. J
Nutritional Science & Vitaminology. 2003; 49:292-296.
Liu C, Leung MY, Koon JC, Zhu LF, Hui YZ, Yu B, Fung KP. (2006) Macrophage
activation by polysaccharide biological response modifier isolated from Aloe vera
L. var. chinensis (Haw.) Berg.Int Immunopharmacol. Nov;6(11):1634-41.
Loots, du T, van der Westhuizen, FH, Botes, L. (2007) Aloe forex leaf gel
phytochemical content, antioxidant capacity, and possible health benefits. J
Agric Food Chem Aug 22;55 (17) 6891-6.
Mak, T and Saunders, M (2005) The Immune Response: Basic and Clinical
Principles. Elsevier Press
Male (2003) Immunology Elsevier Press
Malterud KE, Farbrot TL, Huse AE, Sund RB (1993).Antioxidant and radical
scavenging effects of anthraquinones and anthrones._Pharmacology. Oct;47
Suppl 1:77-85
Maréchal A, Mattioli TA, Stuehr DJ, Santolini J. (2007) Activation of peroxynitrite
by inducible nitricoxide synthase: a direct source of nitrative stress. J Biol
Chem. 2007 May 11;282(19):14101-12. .Pavlovic R, Santaniello E. ( 2007)

Peroxynitrite and nitrosoperoxycarbonate, a tightly connected oxidizingnitrating

couple in the reactive nitrogenoxygen species family: new perspectives for protection

from radicalpromoted injury by flavonoids. J Pharm PharmacolDec;59(12):1687-95
Pugh, N, Ross, SA, Elsohly, MA, Pasco DS (2001) Characterization of Aloeride,
a New HighMolecularWeight Polysacharride from Aloe vera with Potent
Immunostimulatory Activity. J. Agric. Food Chem, 2001, 49,1030-34.
Rajasekaran, S. Sivagnanam K, Subramanian S.(2005) Antioxidant effect of aloe
vera gel extract in streptozotocininduced diabetes in rats. Pharmacological
Reports. 57:90-96.
Rubbo H, Radi R. (2008) Protein and lipid nitration: Role in redox signaling and
injury. Biochim Biophys Acta.
Singh RP Dhanalakshmi S, Rao AR. (2000) Chemomodulatory action of aloe
vera on the profiles of enzymes associated with carcinogen metabolism and
antioxidant status regulation in mice. Phytomedicine. 7:209-219.
Tamura S, Tsukahara H, Ueno M, Maeda M, Kawakami H, Sekine K, Mayumi M.
(2006) Evaluation of a urinary multiparameter biomarker set for oxidative stress
in children, adolescents and young adults. Free Radic Res. Nov;40(11):1198-205.
Wu JH, Xu C, Shan CY, Tan RX.(2005) Antioxidant effect of Aloe vera gel extract
in streptozotocininduced diabetes in rats. Pharmacol Rep. JanFeb;57(1):90-6.
Zhang L, Tizard IR. (1996) Activation of a mouse macrophage cell line by
acemannan: the major carbohydrate fraction from Aloe vera gel.
Immunopharmacology. 1996 Nov;35(2):119-28.
Zhang XF, Wang HM, Song YL, Nie LH, Wang LF, Liu B, Shen PP, Liu (2006)
Antioxidant properties and PC12 cell protective effects of APS1, a
polysaccharide from Aloe vera var. chinensis. Life Sci. Jan 2;78(6):622-30.

A bejegyzés eddigi hozzászólásai:

richardmlldk
2017.07.26. 13:00
Find out what you need to improve in yourself to become more EFFECTIVE!

Hozzászólás

Webáruház értékelés

aloeverawebaruhaz.hu

Kosárba

Kosárba helyezve

Betöltés...

...
Hiba

Sikertelen művelet

Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.
VÁRJON!
Vásároljon olcsóbban a következő kuponnal. 13000 Ft feletti vásárlásnál váltható be!
1000 Ft kupon
KUPONKÓD: A180509
Popup